dijous, 16 d’abril del 2015

Carta oberta d'agraïment

Des de l'AMPA de l'escola Salvador Lluch  agraïm de tot cor la bona disposició de la Sra. Merche Martín, Coordinadora d'Educadors de Serveis Socials de l'Ajuntament de Gavà, que ens ha escoltat, i ha dinamitzat el suport econòmic que ens feia falta per contractar a un monitor especialitzat per l'Anna (nom inventat per protecció de la seva identitat), una nena amb necessitats especials, pel Casal de Setmana Santa al nostre Centre.

Anem per bon camí amb la sensibilització a la nostra ciutat. Fa uns mesos enrere es va constituir una Comissió de la Inclusió a la Coordinadora d'AMPA's, com a iniciativa de l'AMPA de l'escola Marcel•lí Moragas. A la nostra escola tenim una Comissió de centre formada per professionals, pares i mares d'alumnes, pares i mares d'alumnes amb NNEE, i representants de l'AMPA. Estem orgullosos de l'interès rebut i la participació de la nostra comunitat en aquest tema.

 L'Ajuntament va organitzar unes jornades per l'escola inclusiva on professionals van explicar el seu punt de vista en aquesta matèria. Paral•lelament teníem un problema de mitjans pel Casal de Setmana Santa. L'Anna no podria assistir-hi si no era amb el monitoratge específic. Actualment no hi ha cap mesura de cap Administració per cobrir econòmicament la inclusió d'infants amb NNEE als Casals que s'ofereixen a l'escola pública. És a dir, tenim una escola pública, inclusiva, amb un Ajuntament i AMPA's que defensen la diversitat i inclusió, però no hi ha mitjans econòmics, i les iniciatives han de recaure en les famílies i els AMPA's. Era del tot inconcebible i contradictori.

I amb aquest argumentari la Coordinadora d'AMPA's ens va recolzar en la demanda expressa durant les jornades, la pròpia família va lliurar una instància a l'Ajuntament, i representants de l'AMPA de la nostra escola van poder parlar amb la Merche Martín.

Gràcies a tota aquesta mobilització l'Ajuntament ha respòs, i l'Anna ha gaudit d'un Casal compartint moments de felicitat i entusiasme amb els seus companys.

Gràcies a tothom pel recolzament rebut. La vostra conscienciació és la llavor del canvi. Esperem que en un futur "inclusió" i "diversitat" no siguin objecte de cap projecte per haver assolit els nostres objectius.

AMPA ESCOLA SALVADOR LLUCH
Gavà, 2 d'Abril de 2015