dijous, 30 d’abril del 2015

Prova de 3er de Primària

Del 4 al 15 de maig està previst que els alumnes de tercer de primària facin una prova d'avaluació diagnòstica. Fins ara es feia a quart i la LOMCE l'ha avançada a tercer. Els pares d'una vintena d'escoles creuen que ha arribat el moment de fer "desobediència civil" a l'aplicació de l'anomenada llei Wert i s'han declarat insubmisos a la prova.

Serà una de les primeres batalles a les aules contra la nova llei d’educació estatal. En una vintena d’escoles de primària de la ciutat molts pares han decidit que no portaran els seus fills a classe el dia que es facin les proves, uns testos que consideren la primera mesura visible de la LOMCE. La campanya de boicot està organitzada per la Xarxa d’Escoles Insubmises que aplega uns 40 centres de tot Catalunya.
Els pares han decidit no implicar els professors en la protesta per evitar que tinguin conseqüències legals. Han posat en marxa un web en què expliquen quins són els arguments pels quals s’oposen tant a la llei Wert com a la prova d’avaluació. La conselleria, per la seva banda, nega que la prova sigui una imposició de la llei Wert. Asseguren que aquest examen es fa des de l’any 2000 i que l’únic canvi és que abans es feia a quart i ara es fa a tercer.
La FaPaC creu que avançar-les un curs sí que és significatiu. “Com més primerenca és la prova més estàs condicionant els aprenentatges. Les escoles de més prestigi a Barcelona públiques són les que fan projectes, coses molt diferents de l’ensenyament acadèmic clàssic i habitual. Aquestes proves van a conculcar aquestes experiències educatives”, explica Xavier Olivella, membre de la junta de la FaPaC.
En aquest tema (llei Wert, i reaccions de la ciutadania), l'AMPA de l'Escola Salvador Lluch no es posiciona. Les raons són diverses. En primer lloc, la informació que hi ha és nombrosa i confosa. Els moviments són variats, i no sempre arribem a un consens dels punts essencials pels quals ens hem de moure (a nivell de Junta). I fem extensiu aquesta falta de consens a les famílies. Com a representants que som, no podem defensar o criticar, ni buscar recolzament per a cap mobilització si no tenim clara la postura general en aquest sentit de tots els membres.
Tanmateix, considerem que aquesta informació és del vostre interès, i la podeu valorar als vostres propis fòrums o cercles personals.
Les converses, posades en comú, recerca d'informació, i temps invertit en tot aquest tema, tampoc les cobrem. Moltes gràcies.